Gå til innholdet

Organiser kjøleskapet

Soner i kjøleskapet

 Å dele kjøleskapet opp i soner har mange fordeler og det er ikke så avansert som det kan høres ut- alt du trenger er noen kjøleskapsbokser og begre. Har du ikke det så kan du helt fint bruke gamle isbokser eller avdankede tupperskåler. Poenget er å få kjøleskapet oversiktelig og ryddig, men kanskje mest av alt praktisk. Sonene gjør det også lettere å planlegge ukeshandelen fordi det blir så oversiktelig å få med seg hva som må fylles på I hver sone.    Å vaske kjøleskapet går unna I en fei, for alt du trenger å gjøre er å ta ut noen bokser når du skal tømme det. Og oij, ser man det- kjøleskapet er visst ikke så grisete som det pleide å være, fordi sølet havner i boksene.

 

Selv bruker jeg disse Hurrylivboksene til å organisere organisere i kjøleskapet. De finner du her til kun 39kr. 

 

Her er noen viktige tommelfingerregler å huske på når det kommer til å inndele kjøleskapet I soner:

1. Kjøleskapet er kaldest nederst, så her oppbevares matvarer som forderves lett, slik som kjøtt og fisk.

2. Øverst I kjøleskapet plasseres varer som tåler litt varmere temperatur. Egg og syltetøy er gode eksempler på det. Egg kan forøvrig også plasseres på benken og holde seg fint der til neste ukeshandel. Det må også nevnes at det gir en utrolig lun stemning når man har en kurv med egg på kjøkkenbenken!

3. Midt I kjøleskapet plasseres matvarer som har vært kokt og stekt, typisk rester. Her trives også rømme, ost, yoghurter og andre meieriprodukter.

4. Nederst I kjølekapet finner vi grønnsaksskuffen, men husk at det er mange grønnsaker som trives fint på kjøkkenbenken.

5. Et kjøleskap skal alltid være fire grader eller lavere, for å hemme bakterievekst. Dette er grunnen til at rester alltid skal være helt nedkjølt før de settes inn I kjøleskapet, ellers vil varmen fra maten øke kjøleskapets temperatur.

 

Jeg bruker også disse Hurryliv snurrefatene i alle skap. I kjøleskapet bruker jeg den til å organsiere dressinger. Den finner du her til kun 119kr.

 

 

Kjøleskap kan deles opp slik:

1. En sone til alt av tuber. Typiske ting her er smøreost, remulade, majones, kaviar etc.

2. En sone til alt av oster.

3. En sone til kjøttpålegg.

4. En sone til middagskjøtt.

5. En boks til rømme, creme fraiche og diverse sauser.

6. En boks til youghurter.

7. En boks til druer og bær.

 

En annen favoritt er denne eggholderen som rommer 18 egg. Den finner du her til kun 119kr

 

Det kan også føles naturlig å legge alt av pålegg, med smør, på ett brett, slik at pålegget er samlet og klart til å taes ut I èn vending. Trener du og er teller proteiner kan du lage èn boks med proteinkilder hvor du typisk har yoghurt, skyr, småoster, cottage cheese,  eller noe annet. Barn som er underernært kan finne matlysten om de har en egen boks med næringstette snacks. Det finnes ingen regler- det er ditt kjøleskap, og det må ordnes slik at det fungerer for akkurat deg og din livssituasjon. 

Adresse
Frolandsenteret 3, 4820 Froland
Telefon
93435445
E-postadresse
kundeservice@hurryliv.no
Foretaksregisteret
927044102
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business