Gå til innholdet

Et ryddig kjøkken

 

Å håndtere kjøkkenet i hverdagen kan ofte være en kabal det er vanskelig å få til å gå opp. Hjemme hos oss har vi med tid og erfaring funnet et system som fungerer for oss. For det første så rydder jeg alltid samtidig som jeg lager mat. Dette er dødtid som ikke kan brukes til noe avslappende eller gøy, så i stedet for å stå å se på at maten koker,  rydder jeg bort redskaper og vasker benker. Denne vanen gjør at jeg får unna masse mens både egg og pasta koker. Jeg vasker over frontene, rydder en skuff eller vasker bestikksskuffen. For de fleste er disse oppgavene et tiltak som man manner seg opp til, men når det gjøres litt her og litt der så tar det faktisk ikke lange stunden. Med denne vanen så forurenser jeg ikke tiden jeg har til avslapning med å ha slike ting hengende over meg. Avslapningstiden gå til hundre prosent avslapning!

En annen vane jeg har er å rydde opp mellom hvert måltid. Når man tar det lille rotet som oppstår etter hvert måltid så unngår man krevende skippertak. Dersom man lar oppvask og gamle gryter hope seg opp så tar det skikkelig lang tid når man først må til på det. Det er dessuten ganske ukoselig å rot rundt seg. Jeg blir rett og slett stresset av å se på opphopet oppvask og klissete kjøkkenbenker.

En digresjon: Når jeg møtte Stian var han en rotete ungkar. Oppvasken pleide han å ta hver fredag. Ja, dere leste riktig. Vi var to rake motsetninger som møttes og den dagen Stian spurte om vi skulle flytte sammen ble jeg for første gang i livet mitt ordfattig. Tankene som svirret i hodet, var «skal jeg bo med den rotekoppen her?» «Nå ryker det forholdet!» «Han som aldri bretter klær, men bare bruker av det som er på snora». Dagen etter var jeg klar for å snakke om dette igjen, for jeg ville jo bo med Stian, men ikke rotet hans. Stian lovet å legge mer innsats i hjemmet og sannelig har han holdt det. Det Stian har innsett med årene er at om man bruker 10 – 15 minutter på å rydde av etter hvert måltid, har han generelt system og ro. Før brukte Stian 2-3 timer 1 gang i uken på å rydde å vaske opp etter hesten av uken. Det er ganske mye lenger tid. Både lukten legger seg i huset og flekkene størkner på tallerkenen. Dessuten blir det uhyggelig å spise og lage mat.

Adresse
Frolandsenteret 3, 4820 Froland
Telefon
93435445
E-postadresse
kundeservice@hurryliv.no
Foretaksregisteret
927044102
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business